Neyim Var Uygulaması Devreye Alındı
28 Aralık 2021

“Neyim Var” uygulaması, kullanıcının şikayetlerine ilişkin alınan bilgiler ile kullanıcının geçmiş sağlık verilerini kullanarak zenginleştirilmiş sorgulama süreci başlatıp hastaya gitmesi gereken polikliniği öneren, sorgulama verilerini ve muhtemel tanılarını hastanın gideceği doktorla paylaşabilen yapay zeka destekli bir "uzman sistem" (expert system) uygulamasıdır.

Neyim Var Uygulamasına giriş yapabilmeniz için “e-Nabız ile giriş” veya “E-Devlet ile giriş” seçeneklerini kullanarak ilgili sistemden giriş yaptıktan sonra gelen sayfadan Neyim Var bağlantısına tıklayarak uygulamaya erişebilirsiniz.

Uygulamada ilk olarak ana şikayetinizi  girmeniz gerekmektedir. Ana şikayetinizi isterseniz üstteki metin kutusundan otomatik tamamlama desteği ile ya da 3 boyutlu görsel üzerinden girebilir ya da 3 boyutlu görsel yanındaki üç çizgili hamburger ikon’una tıklayıp gelen menüden seçebilirsiniz. Uygulama, seçtiğiniz ana şikayet ile ilgili ek sorular soracak, bu sorulara cevap verdikten sonra ana şikayetiniz ile ilgili teşhis önerilerinde bulunacak ve bu öneriler ile ilgili poliklinik tavsiyesi edecektir. Son ekranda ise sizi uygun polikliniklerden randevu alabilmeniz için MHRS ekranına yönlendirecektir.

Neyim Var Uygulamasına Ulaşmak İçin Tıklayınız.