T.C. Sağlık Bakanlığı Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi

T.C. Sağlık Bakanlığı Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi

Hastanemiz İklimlendirme Sisteminde VRF İklimlendirme Sistemine Geçildi.

Güncelleme Tarihi: 04/10/2018

vrf (5).jpeg

VRF, Değişken Soğutucu Akışkan Debisi anlamına gelmektedir. Bir dış ünite ile birden fazla iç ünitenin kontrol edildiği klima sistemidir. Bir VRF Klima Sistemi, binanın değişen kapasite ihtiyaçlarına bağlı olarak soğutkanın akışını kontrol eder. VRF Klima Sistemi bina dışında bulunan dış ünite ve bina içindeki yaşam alanlarını soğutmak ve/veya ısıtmak amacı ile kullanılan iç ünitelerden oluşur.

VRF Klima Sistemlerini, klasik split klimalardan ayrılan en büyük özelliği; değişken gaz debisi sayesinde enerji tasarrufu ile birlikte çalışıp kullanıcıların konforunu en yüksek seviyede tutmasıdır. Çevreye maksimum özen ve saygı gösteren bir sistem olup, enerji tasarrufuna odaklanmış, gelişmiş uygulama esnekliği sağlar. Mevcut bina yapısında veya daha sonrasında eklenecek olan her türlü yapıda tam bağımsız kontrol imkanı sağlamaktadır. VRF Klima Sistemleri; alışılmış split klima sistemlerinden bir soğutucu hattında isteğe bağlı olarak farklı HP kapasite aralığında ki bir dış ünite ve birden fazla iç üniteye bağlanabilen iklimlendirme sistemleridir.

vrf (3).jpeg  vrf (4).jpeg

Hastanemiz iklimlendirme sisteminde VRF sistemine geçilmiş olup, sistem hastalarımıza daha ferah ve daha rahat tedavi ortamları oluşturulması konusunda bir adım olmuştur. Bu kapsamda poliklinik ve yatan hasta servislerinde düzenlemeler yapılmıştır.

Söz konusu VRF sistemi ile hastanemizde bulunan eski tip split duvar tipi klimaların kaldırılarak enerji tüketimlerinde büyük avantaj sağlanmış, tek noktadan kontrollü olması sebebi ile de sağlık açısından büyük bir adım atılmıştır.