HASTANEMİZDE YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

li Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinde yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Ayrıca tatbikat öncesi yapılan eğitimde yangına nasıl müdahale edileceği, yangının önlenmesi için alınması gereken önlemler hakkında İtfaye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi tarafından görsel bir eğitim yapıldı.

Tatbikat senaryosu gereği hastane binasında çıkan yangın sırasında yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale edildi.

Tatbikatların olası durumlarda can kaybının önünü geçmek için bir fırsat olduğunu belirten Hastane Yöneticisi/Başhekimi Op. Dr. Oktay ÇELİK, tatbikatının deprem, afet ve acil durum gibi zor durumlara hazırlıklı olabilmek ve bilinçli hareket etmek amacıyla yapıldığını söyledi.

En önemli hazırlığın bilinçli bir toplum oluşturulması olduğuna dikkat çeken ÇELİK, “Bilinçli bir toplum olarak afet ve acil durumlara nasıl hazır olacağımızı, afet olduğu andan itibaren başımıza neler geleceğini, nasıl davranacağımızı bilirsek, afet risklerini, can ve mal kayıpları ile afetin ekonomik kayıplarını en aza indirmiş oluruz” diye konuştu

Bunlar da hoşunuza gidebilir...