Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinde hastalara yönelik moral ve motivasyon amaçlı , 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları Çağdaş Eğitim Kooperatifi Veli Türk Sanat Müziği Korosu Şarkılarda Şifa Konseri düzenledi.
Bursa Kanser Derneğinin katkıları ile düzenlenen bu konserde kanser hastaları moral buldular
3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları Çağdaş Eğitim Kooperatifi Veli Türk Sanat Müziği Korosunda Görev Yapan Tüm Müzisyenlere ve Bursa Kanser Derneğine Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Oktay ÇELİK Kanser hastaları adına teşekkür etti.
Onkolojik hastalıklarda moral ve motivasyonun etkisine değinen ÇELİK bu tür faaliyetlere ve organizasyonlara kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, erken teşhisin önemine de değindi.
Vatandaşların, kansere yakalanmamak için beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Op. Dr. Oktay Çelik, “Hamburger, sosis, salam gibi hazır gıdalardan ziyade doğal ürünler tüketilmeli. Beslenmemiz sebze ve meyve ağırlıklı olması lazım. Konserve türü, aşırı tuzlu ve baharatlı gıdalardan uzak durmamız gerekiyor.” diye konuştu. Çelik, 40 yaşından büyük kadınların mutlaka mamografi çektirmesi gerektiğini kaydetti. Çelik, 40 yaş üstü kadınlarda ultrasona gerek olmadığının altını çizdi. Dr. Çelik, 50 yaşından büyüklerin ise yılda bir kez endoskopik muayene olması gerektiğini kaydetti.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...